Een vleugje nostalgie voor jong en oud

Ambachtslieden

Door de onstane schade ontstaan na de asbestsanering is het Ambachtscentrum tot zaterdag 22 februari 2020 gesloten.
Wilt u in contact komen met één van onze ambachtslieden, kunt u deze rechtstreeks benaderen. De telefoonnrs en/of e-mailadressen kunt u in onderstaande lijst vinden.

Scroll naar beneden om een inzicht te krijgen van wat de atelierhouders doen.

In atelier nr 2 is een klein schildermuseum. Hier is veel te zien op schildersgebied uit vervlogen jaren. Aan de hand van de tentoongestelde materialen wordt duidelijk hoe arbeidsintensief het schildersvak en het maken van verf vroeger was. Dat wil niet zeggen dat het schildersvak in de tegenwoordige tijd makkelijk is, het is en blijft een ambacht. U kunt hier terecht voor vragen en er is ook gelegenheid om een workshop te volgen waar de fijne kneepjes van het vak uitgelegd worden.
Voor kinderen zijn er tal van mogelijkheden om kennis te maken en te werken met verf, kleur en behang.Zij kunnen er bijvoorbeeld een schilderij maken of een voorwerp, veelal van hout beschilderen en behangen. Spelenderwijs leren zij met als basis de primaire kleuren, alle kleuren van de regenboog te maken. Ook het kiezen van behang en hiermee een lijstje of hartje beplakken, zorgt voor veel papierplezier.
In het atelier is ook een kast met brocante waar men voor een 'prijsje van toen' een leuk cadeautje kan kopen. Kom gerust vrijblijvend eens een kijkje nemen.  Sjaak Menheere  tel: 06-57413146

Bij de kaarsenmakerij kunt u zelf kaarsen maken vanaf het lont door te dompelen of kaarsen kleuren. Natuurlijk neem je de kaars daarna mee naar huis. 
Een leuke workshop, die geschikt is voor iedereen. Leuk voor familie-uitjes, schoolreisjes, kinderfeestjes of gezellig met vrienden en vriendinnen. 
 
Wij gebruiken pure paraffine. Onze kaarsen zijn dan ook van hoge kwaliteit, waardoor ze schoner en langer zullen branden. 
Natuurlijk kunt u in de winkel diverse kaarsen kopen. Speciale gelegenheidskaarsen zijn op bestelling verkrijgbaar, denk bijvoorbeeld aan een kaars met foto. 
 
Meer informatie of een afspraak maken? Stuur een mailtje naar kaarsenmakerij.senang@gmail.com
Workshops kunnen ook buiten de openingstijden van het Ambachtscentrum plaatsvinden. 
 
Corrine Raijmaakers

Sinds 1 februari 2019 hebben Andre en Annemiek hun atelier geopend. De mooiste creaties van glas in lood of tiffany.
Kom gezellig glas graveren, een waxinelichtje maken met glas steentjes
En aan de kleintjes is ook gedacht die kunnen een spiegeltje versieren met glittersteentjes.

André en Annemieke Vollmuller 06-25140795

Mijn naam is Vehbi Zabeli en sinds 1 mei 2019 huur ik atelier nr 4. In mijn atelier vindt u mijn hobby verzameling van gekristallisseerde mineralen, geslepen stenen en fossielen.
Je kunt de mineralen aanschouwen zoals ze in de natuur voorkomen. In de mooiste vormen en kleuren. Ik heb er decennia lang over gedaan om deze verzameling op te bouwen. Nog steeds komen er nieuwe stukken bij.
Moeder Natuur doet er miljoenen jaren over om deze kristallen te vormen. Het is dan bijzonder en fascinerend dat wij, als mensen, deze mogen zien en voelen.
Het is mogelijk om stukken te kopen. V Minerals heeft kristallen en mineralen voor beginnende en voor gevorderde verzamelaars en liefhebbers.

Regelmatig organiseren wij voor kinderen en volwassenen voorlichting over mineralen, kristallen en edelstenen. Tips, adviezen en uitleg over mineralen zijn vrijblijvend.

Te verwachten activiteiten:
1. In een zandberg zijn steentjes verstopt. Doe als een echte schatgraver.
2. Diverse workshops stenen graveren, stenen aan de voet vastzetten, stenen verzorgen, handmatig slijpen van stenen.
3. maken van bijzondere cadeautjes voor een familielid, geliefde, dierbaren, vrienden en/of collega's.

Kom en bewonder, ontmoet, leer en koop. Deel je ervaring en kennis met andere verzamelaars en liefhebbers. Bewonder en versterk je geest en lijf met een boost van positieve energie en levenslust.

Voor contact: bel of mail met Vehbi Zabeli 06-83782677 of tregonal18@gmail.com   Facebook: http://www.facebook.com/vminerals&kristallen
 

Bij Jippie (Jacqueline) is het leuk om te kijken naar hand gebreide en gehaakte poppenkleertjes. Ook ander handwerk is te zien, zoals
- gehaakte omslagdoeken, truien, vesten, dekentjes, egeltjes en baby speeltjes.
- gebreide truien, vesten, dekentjes, poezen en zeeuwse poppen.
- speciaal maatwerk is bespreekbaar. 
Poppenreparaties zijn mogelijk op afspraak:
* oudere poppen kunnen nieuw elastiek krijgen
* porseleinen poppen met breuken kunnen worden hersteld (dit is erg tijdrovend)
* stoffen lijven kunnen worden hersteld of vervangen
* alle andere reparaties na consult in overleg.
Kinderen kunnen onder openingstijd leren punniken, pompoen maken, borduren, popje maken van een houten klosje.
Voor of na openingstijden is het mogelijk om te leren breien of haken.

Jacqueline Groenewoudt, tel: 06-23949170

In januari 2016 is Maaike Kraamer begonnen in het Ambachtscentrum met het naaien van baretten. Per 1 maart 2019 heb ik het atelier van Maaike overgenomen. Ook heb ik mooie gepimpte en nieuwe hoeden. Ik heb veel variatie in de baretten wat opmaak betreft. U kunt mijn werk bekijken en kopen. Zelf stof meebrengen om een baret van te laten maken is ook mogelijk. Ook is er de mogelijkheid om uw zomerhoed te laten kleuren (bijv. als uw witte hoed vergeeld is).
Voor de kinderen zijn er workshops om zelf tasjes te maken.

Kom gezellig eens langs.  Maddy 06-51965235
 

Senang is van oorsprong een Indisch woord. Deze naam is bewust gekozen. Senang Fotografie zorgt in haar fotoshoots voor een prettig contact met klanten. De woorden die steeds terugkomen zijn tevreden, prettig en happy. Dat is de betekenis van het woord Senang, dat is precies wat wij voor onze klanten willen betekenen. Sinds 2011 houd ik mij professioneel bezig met newborn fotografie, portretten, bruiloften en bedrijfsreportages.
In het Ambachtscentrum kunt u een deel van mijn werk bekijken. Kinderen kunnen een foto laten maken en deze verwerken op bijvoorbeeld hout. Daarnaast kunt u persoonlijke cadeautjes met foto's en/of teksten kopen of laten ontwerpen. Een verjaardagsfeestje is ook mogelijk. Voor jong en oud worden workshops georganiseerd.

Neem voor meer informatie gerust contact op. Corrine Raijmaakers, senangfoto@gmail.com  Tel: 06-29217705

Gedurende het hele jaar is er, tijdens de reguliere openingstijden van het Ambachtscentrum, een permanente expositie te bezichtigen van oude gereedschappen die vroeger door handwerklieden werden gebruikt.
Deze gereedschappen komen voort uit de wagenmakerij en timmermanswerkplaats. Voor zover bewaard gebleven is er ook begeleidende documentatie aanwezig. Hierin kan men zien hoe en waarvoor deze gereedschappen werden gebruikt. Bovendien wordt het gebruik en onderhoud van deze gereedschappen gedemonstreerd.

We zijn dringend op zoek naar extra ondersteuning in de Timmerwerkplaats. Heeft u zin en tijd om op woensdagmiddag en/of zaterdagmiddag ons team te komen versterken, meldt u zich dan aan bij Bernard Franse. Tel: 06-53892653

Tijdens de reguliere openingstijden van het Ambachtscentrum kon u vaak Piet van de Aa aan het werk zien bij het Smidsvuur. Letterlijk met hamer en aambeeld maakte hij de mooiste oude gereedschappen, hoefijzers, muurankers en tuingereedschap. Helaas heeft Piet door ziekte zijn werk moeten beëindigen.

Het Ambachtscentrum is dringend op zoek naar een vervanger van Piet. Kunt u smeden en heeft u op woensdagmiddag en/of zaterdagmiddag wat tijd over, neem dan aub contact op met Cees van Sabben, tel: 06-20201980

 

In de Wagenloods bevindt zich een permanente expositie van op schaal gemaakte modellen. De schaalmodellen zijn geschonken uit de erfenis van de maker, wijlen de heer P. van Meel uit Oud-Vossemeer.
Er staan zo'n dertig modellen opgesteld (paard & wagens, paardentram, wolwagen, draaimolens, koetsen, fitterswagens, reuzenrad, enz.)

Mijn naam is Alie Wagenaar en heb al sinds de oprichting van het Ambachtscentrum (1987) een atelier. In mijn atelier kunt u kennismaken met het ambacht weven. Hier worden verschillende weeftechnieken gedemonstreerd. Ook zijn er handgewezen artikelen te zien en te koop, zoals kleding, sjaals en huishoudtextiel. Er wordt ook in opdracht geweven.
Kinderen kunnen een boekenlegger 'weven' om zelf te ervaren hoe dat in z'n werk gaat.

Alie Wagenaar, tel: 06-15851796

Ambachtscentrum Goes

Kattendijksedijk 27,4463 AL Goes 
Openingstijden: 13.00 tot 16.30u
Het hele jaar op woensdag en zaterdag
Tel. tijdens openingsuren:
Rolstoeltoegankelijk.   
Honden zijn niet toegestaan.
Pinnen is niet mogelijk.