top of page
IMG20221008154446.jpg

Smederij

Op zaterdagmiddag kun je een echte smid aan het werk zien. We hopen dat het slaan van de hamer op het aambeeld als muziek in de oren mag klinken. Voor de invulling van de woensdagmiddag zijn we nog op zoek maar hopen deze in de loop van dit jaar te kunnen invullen. Voor verdere info kunt u contact opnemen met onderstaand contact.
Gedurende het hele jaar is er tijdens de reguliere openingstijden van het Ambachtscentrum een permanente expositie te bezichtigen van oude gereedschappen die vroeger door handwerkslieden werden gebruikt.

De gereedschappen komen voort uit de wagenmakerij en timmermanswerkplaats, en verder zijn er gereedschappen van loodgieter en leidekker. Voor zover bewaard gebleven is er ook begeleidende documentatie aanwezig. Hierin kun je zien hoe en waar deze gereedschappen voor werden gebruikt.
Bovendien wordt het gebruik en onderhoud van deze gereedschappen gedemonstreerd. Voorts wordt er regelmatig gewerkt aan projecten. Voor kinderen zijn er kleine opdrachtjes beschikbaar zodat zij kunnen ervaren hoe met gereedschap wordt omgegaan.

=> Een nieuwe handkar voor het Vlaems Erfgoed Slijkstraatje Groede

Contact

Dingeman de Feiter

📞06-13689889

bottom of page